De vijf elementen

De vijf elementen

Ontketen je volledige potentieel met een traject van 4 transformerende NEI-sessies

Ontketen je volledige potentieel met een traject van 4 transformerende NEI-sessies

Ontdek de diepgaande kracht van een traject van 4 NEI-sessies en maak een werkelijke doorbraak in je leven mogelijk. Door gebruik te maken van de inzichten uit de vijf elementen – vuur, aarde, metaal, water en hout – breken we samen de blokkades die je nu nog tegenhouden. Of het nu gaat om het versterken van je zelfvertrouwen, het verbeteren van relaties, het bevorderen van je gezondheid, het creëren van financiële overvloed, het stimuleren van je carrière of het overwinnen van uitdagende gebeurtenissen uit het verleden, wij bieden een holistische benadering. Ervaar een krachtige transformatie en ontgrendel je volledige potentieel, zodat je vrij bent om te stralen in alle aspecten van je leven. Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe NEI-therapie je kan helpen om je doelen te bereiken en een leven te leiden dat vervuld is van balans, welzijn en succes.

De vijf elementen

In de Chinese geneeskunde gaat men uit van de vijf elementen vuur, aarde, metaal, water en hout. Elk element vertegenwoordigt een aantal organen en de daarbij behorende emoties. Een NEI-therapeut hanteert de vijf elementen als kapstok om het ontstaan van beweging (disbalans) en verandering te verklaren. De vijf elementen bestaan uit hout, vuur, aarde, metaal en water.

Vuur

Vuur

Vuur staat voor de zomer, droogte en stof. Vuur brengt aarde voort. Je start met nieuwe ideeën, die vorm krijgen en wat uitgevoerd kan worden. Je zit in een krachtige, vurige groeifase. De organen bij het element zijn het hart en de dunne darm. Het element vuur staat voor bloei. Op het gebied van de emoties creëert vuur vreugde, bewustwording als het element in balans is. Het zorgt dan voor ontspanning. Als het element vuur niet in balans is kunnen nervositeit, slaaploosheid, sterk wisselende gevoelens en allerlei ernstige psychische ziektes ontstaan. De positieve kanten van een vuurmens zijn passie, wijsheid en vreugde. Negatieve kanten zijn arrogantie en egocentrisme.

Aarde

Aarde

Aarde stelt de gelijkheid tussen begin en einde voor. Verzorgen en verstikken. Aarde brengt metaal voort. De nazomer, tijd om te oogsten is verbonden met het element aarde. De organen van het element aarde zijn de maag en de milt. En heeft een sterke relatie met voeding (letterlijk en figuurlijk: wat neem je tot je?) Is het element aarde in balans dan is er innerlijk evenwicht, harmonie, goede concentratie,verbondenheid met jezelf en anderen en maak je je geen zorgen. Disbalans veroorzaakt zorgen, concentratieproblemen, besluiteloosheid en kan je last hebben van veel piekeren. Typisch voor een aardemens zijn positieve kanten als zelfbewustheid en vertrouwen. Negatieve kanten zijn koppigheid en starheid

Metaal

Metaal

Het element metaal is het symbool voor de herfst en brengt water voort. We nemen afscheid van de warme zomer en de basisemotie is rouw. De organen die bij het element metaal horen zijn de longen en de dikke darm. De herfst zorgt ervoor dat we ons naar binnen richten. Dat maakt dat als het element in balans is, wij dieper inzicht krijgen in hoe we in het leven staan. Er is een goed lichaamsbewustzijn. Kunnen we de vruchten plukken van ons harde werken? Is het element metaal niet in balans, dan kan er verdriet ontstaan en angst voor verandering, een verminderd lichaamsbesef en veroorzaakt overmatig plannen. Een metaalmens heeft als positieve kanten: Streven naar het beste, empathisch vermogen, energiek. Negatieve kanten zijn neiging tot hardheid of droefheid.

 

Water

Water

Water brengt dingen altijd in beweging. Water brengt Aarde voort. De winter is het symbool van het element water. De zon heeft minder kracht. We trekken ons terug, waardoor we contact kunnen maken met onze bron. De organen die bij dit element horen zijn de nieren en de blaas. Als het element water in balans is, kunnen we aanvaarden, berusten en zijn we flexibel. Het geeft wilskracht. De wilskracht die in de natuur ook nodig is om in de lente weer te ontwaken. Bij disbalans is er een (diepgewortelde) angst, waarbij je soms het gevoel hebt te verdrinken, geen wilskracht en zijn we niet reëel. De positieve kanten van een watertype zijn: idealistisch, kalmte en respectvol. Negatieve kanten: verliezen in illusies, irreëel zijn, angsten.

Hout

Hout

Hout heeft water nodig om te groeien. Hout brengt vuur voort. De boom staat symbool voor groei, net zoals het element hout. De wortels diep in de aarde, waar het voeding haalt, zodat de takken kunnen groeien. Hout heeft water nodig om te groeien. De organen die horen bij het element hout, zijn de lever en de galblaas. Is het element in balans, dan voel je je sterk, creatief en ben je meelevend en je bent in staat vooruit te kijken, in tegenstelling tot wanneer er een disbalans is. Dan voel je woede en verlies je snel moed, alsof je het op wilt geven. Daarnaast veroorzaakt het koppigheid en onbuigzaamheid. Positieve kanten van een houttype zijn dat hij ontspannen, welwillend en meelevend is. Negatieve kanten zijn kwaadheid en snel de moed verliezen bij tegenslag.

Het NEI-Therapie Traject: Een Reis naar Innerlijke Transformatie

Het NEI-Therapie Traject: Een Reis naar Innerlijke Transformatie

Stap 1: Kennismaking en Uitdagingen Identificeren

Het begint met een kennismakingsgesprek waarin we jouw specifieke uitdagingen en doelen bespreken. Of het nu gaat om stress, faalangst, perfectionisme, of andere obstakels, samen gaan we aan de slag om ze te identificeren en te begrijpen.

Stap 2: Diepgaande Verkenning van Belemmerende Overtuigingen
In deze fase duiken we dieper in je onderbewuste om de belemmerende overtuigingen die jou tegenhouden te verkennen. We onderzoeken de wortels van deze overtuigingen en werken aan het transformeren ervan naar helpende positieve denkpatronen.

Stap 3: Implementatie van Positieve Verandering
Met behulp van NEI-therapie implementeren we de nieuwe positieve overtuigingen in je onderbewuste. Dit opent de deur naar nieuwe mogelijkheden en leidt tot een positieve verandering in je innerlijke wereld en daarbuiten.

Stap 4: Integratie en Concrete Stappen
Na de sessies begeleid ik je bij het integreren van deze veranderingen in je dagelijks leven. Samen formuleren we concrete stappen en strategieën om de positieve veranderingen te versterken en te behouden op lange termijn.

Stap 5: Viering van Vooruitgang en Groei
We sluiten het traject af met het vieren van jouw vooruitgang en groei. Door middel van reflectie erkennen we de stappen die je hebt gezet en omarmen we de positieve transformatie die heeft plaatsgevonden.

Klaar om de reis naar innerlijke transformatie te beginnen? Neem vandaag nog contact op en zet de eerste stap naar een leven vol balans, zelfliefde en inspiratie.

Ik heb onlangs het NEI-traject bij Lenie gevolgd en ik ben echt onder de indruk van de resultaten. Lenie’s aanpak is professioneel, empathisch en zeer effectief. Door haar begeleiding voelde ik me gehoord en begrepen, en kon ik diepgaande veranderingen in mijn leven aanbrengen. De sessies waren verhelderend en bevrijdend, en ik voelde me na elke sessie sterker en meer in balans. Lenie’s ondersteuning heeft me geholpen om obstakels te overwinnen en mijn volledige potentieel te bereiken. Ik kan haar NEI-traject ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar persoonlijke groei en transformatie. Dank je wel voor je liefdevolle aandacht en hoe je mij erdoorheen hebt geleid!

– Annelies

Vijf elementen sessie

  • 4 NEI vijf elementen sessie van 1,5 uur

  • 1 afsluitende online sessie van 30 minuten

  • Op locatie in Hoenderloo
  • Blijvende verandering vanuit de kern
  • Inverstering in jezelf:

€525,-

(i.p.v €625,-
omgerekend
losse sessies)

Hi, ik ben Lenie

Hi, ik ben Lenie

Als ervaren NEI-therapeut is het mijn missie om je te begeleiden bij het in lijn brengen van je innerlijke wereld met je diepste waarden en verlangens. Samen transformeren we beperkende overtuigingen en ongewenste stress op een krachtige en efficiënte manier, waardoor je de vicieuze cirkel van zelfsabotage doorbreekt en innerlijke rust, zelfliefde en inspiratie vindt.

Wanneer je innerlijke dialoog je vertelt dat je veilig bent, onvoorwaardelijk geliefd en geaccepteerd wordt, straal je die energie uit naar anderen en naar de wereld om je heen.

Echt geluk komt van binnenuit; het is je geest die je wereld creëert!

Wil je een afspraak maken?

Fantastisch dat je hebt besloten om met mij samen te werken om jouw uitdaging(en) aan te pakken!

Is dit jouw eerste keer?
Welkom bij jouw eerste NEI-sessie! Wat geweldig dat je jezelf deze kans gunt. Alleen al door deze stap te zetten, breng je de energie van verandering in beweging.

Twijfel je nog over een van de trajecten?
Boek dan een gratis inzicht NEI-sessie waarin je jouw uitdaging(en) kunt bespreken, al je vragen kunt stellen en samen kunnen we bekijken wat de beste volgende stap voor jou is.

Heb je andere vragen? Aarzel niet om mij een e-mail te sturen: leniestender3@gmail.com

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.
Bij het maken van een afspraak zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.