Voetreflextherapie2024-05-10T13:42:19+00:00

voetreflextherapie

Voetreflextherapie

Herstel je Innerlijke Balans met Voetreflextherapie

Herstel je Innerlijke Balans met Voetreflextherapie

Verbonden blijven met je lichaam
In onze drukke wereld is het vaak een uitdaging om verbonden te blijven met ons lichaam. Dit kan leiden tot vage klachten waarvoor we geen directe oorzaak kunnen vinden. Juist deze klachten negeren we soms, hopend dat ze vanzelf zullen verdwijnen. Maar in werkelijkheid blijven ze ons steeds meer belasten.

Aanpakken van de Kern
Het is hoog tijd om deze klachten serieus te nemen en hun oorsprong aan te pakken. Ontdek de kracht van voetreflexologie, een holistische benadering die niet alleen de symptomen behandelt, maar ook de dieperliggende oorzaken blootlegt.

Begeleiding naar Herstel en Welzijn
Laat mij je begeleiden op jouw pad naar herstel en welzijn, zodat je weer in harmonie kunt leven en van binnenuit kunt stralen.

WAT IS VOETREFLEXPLUS?

WAT IS VOETREFLEXPLUS?

De meeste voetreflexmassages beperken zich tot ofwel de westerse of wel de Chinese methode. VoetreflexPlus™ is echter een geavanceerde therapie die beide benaderingen combineert.

De westerse variant, die al meer dan 150 jaar bestaat, richt zich uitsluitend op de voet met een speciale duimtechniek. Hierdoor kunnen de zones zeer nauwkeurig worden behandeld, wat een groot voordeel is.

Bij de Chinese voetreflexologie wordt een meer glijdende techniek toegepast, waarbij de bewegingen van de therapeut worden gebruikt om druk uit te oefenen. De handen blijven hierbij volledig ontspannen. Bovendien worden bij de Chinese methode ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën behandeld.

Door beide benaderingen te combineren, biedt de VoetreflexPlus™-methode een duidelijke meerwaarde ten opzichte van een traditionele voetreflexbehandeling. Het zorgt voor een diepere en uitgebreidere stimulatie van het lichaam, wat kan leiden tot nog effectievere resultaten.

VOETREFLEXOLOGIE

Herstel je Innerlijke Balans met Voetreflextherapie

Voetreflexologie kan een diep ontspannende therapie zijn voor mensen van alle leeftijden, zowel voor het behandelen van klachten als voor ontspanning en het voorkomen van fysieke of mentale problemen. Een voetreflexmassage brengt weer balans in je leven. Het is een veilige en plezierige behandeling die kan leiden tot verlichting van zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Spanningen en bepaalde denkpatronen kunnen blokkades veroorzaken, waardoor de energie niet vrij kan stromen en de balans tussen lichaam en geest verstoord raakt.

In de voeten bevinden zich zenuwuiteinden die verbonden zijn met alle organen, klieren en weefsels in het lichaam. Door middel van voetreflexmassage worden deze zenuwuiteinden gestimuleerd, waardoor de energie weer vrij kan stromen en het natuurlijke evenwicht wordt hersteld.

Het doel van de voetreflextherapeut is niet om te genezen, maar om het natuurlijke zelfgenezende vermogen van het lichaam te herstellen en de energie en balans te herstellen. Na een behandeling voel je je vaak weer fit en vernieuwd.

Tarieven

Voetreflextherapie

 • Uitleg en verwachtingen doornemen:

 • Therapeutische massage

 • Totaaltijd  45 minuten

 • Op locatie in Hoenderloo
 • Inverstering in je zelf:

€69,50

Voetreflextherapie

 • Uitleg/Verwachtingen doornemen

 • Thuis vooraf ingevulde anamnese doornemen

 • Analytische massage

 • Totaaltijd  1,5 uur
 • Op locatie in Hoenderloo
 • Inverstering in je zelf:

€95,00

Vragen waar je misschien nog antwoord op wil:

Welke Klachten Kunnen Worden Behandeld?2024-05-02T13:04:01+00:00
 • Slaapproblemen: moeite met inslapen en/of doorslapen, aanhoudend huilen
 • Voedselovergevoeligheden: intoleranties
 • Maag-darmklachten: darmkrampjes, obstipatie, diarree
 • Luchtwegproblemen: astma, benauwdheid, chronische verkoudheid
 • Gedragsproblemen: ADHD, ADD, autisme, concentratiestoornissen, angsten
 • Chronische keel- en/of oorontstekingen
 • Huidproblemen: eczeem, uitslag
 • Klachten aan de urinewegen: chronische blaasontsteking, zindelijkheidsproblemen
 • Spier- en gewrichtsklachten
 • Depressie, burn-out, stress, gejaagdheid
 • Angststoornissen
 • Ontwikkel- en groeistoornissen
Wat levert het jou op?2024-05-02T13:04:20+00:00
 • Ontspanning: Vermindert stress en spanningen, zowel fysiek, mentaal als seksueel.
 • Stimuleert bloeddoorstroming: Studies tonen tot 40% verbetering aan volgens de Doppler-methode.
 • Bevordert genezing: Verbeterde bloedtoevoer en zuurstof stimuleren het genezingsproces.
 • Ontgift het lichaam: Helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.
 • Verbeterde spiertonus en lymfecirculatie: Draagt bij aan een gezondere lymfestroom en spierspanning.
 • Balans in hormonen: Vermindert overgangsklachten en burn-out symptomen.
 • Kalmeert zenuwsystemen: Stimuleert onderactieve en kalmeert overactieve zenuwen.
 • Versterkt immuunsysteem: Optimaliseert de spijsvertering en versterkt het immuunsysteem.
 • Pijnverlichting: Biedt verlichting bij pijn en kan helpen bij chronische ziekten.

In het kort:

Voetreflexologie activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, brengt het in balans en harmoniseert het energieniveau. Na een sessie voel je je vaak beter en gelukkiger!

Belangrijk! Voetreflexologie is geen vervanging voor reguliere medische behandelingen. Raadpleeg altijd een arts indien nodig.

Waaruit bestaat een voetreflex behandeling?2024-05-10T13:44:05+00:00

Tijdens het eerste consult vul je een intake-formulier in dat we vervolgens samen doornemen. Zodoende krijg ik een goed inzicht in de klachten die je hebt. Daar stem ik samen met jou mijn behandeling op af.

De bodyscan

Elke sessie begint met een moment van rust zodat je tot jezelf kunt komen. Daar leent de bodyscan zich goed voor. Bij de bodyscan richt je namelijk je aandacht op je lichaam, op hoe je je voelt, vanaf je tenen tot aan je kruin. Dit is een prettige manier om de wereld buiten te sluiten en los te laten en je lichaam te laten ontspannen. De warmte van de behandeltafel helpt daar ook bij, en zorgt ervoor dat de massage dieper doorwerkt.

De VoetreflexPlusTM-behandeling

Voor een ontspanningsmassage hoef je geen klachten te hebben.
Heb je wel klachten, dan overleggen we samen welke behandeling het best aansluit bij die klachten. Voetreflexologie is aangenaam en zeker niet pijnlijk. Mocht een bepaald punt gevoelig zijn, geef dat dan aan. Dan kunnen we kijken waarmee dat punt correspondeert en wat dat eventueel wil zeggen.

Tijdens de vervolgafspraak bespreken we je ervaringen sinds je vorige behandeling. Aan de hand daarvan pas ik indien nodig de behandeling aan.

Voor een VoetreflexPlusTM-therapie kun je zo terecht, een verwijsbrief van de huisarts is dus niet nodig.

 

Wat is het effect van een VoetreflexPlus-behandeling ?2024-05-02T18:28:51+00:00

Een VoetreflexPlusTM-behandeling brengt balans in je leven!

Het is een aangename manier om het lichaam tot rust en in harmonie te brengen. Het kan pijn bestrijden en veel verschillende klachten verminderen of verhelpen. Kortom VoetreflexPlusTM-therapie revitaliseert de energiestromen in je lichaam en brengt balans in je leven.

Afhankelijk van je klachten, zullen de effecten van een behandeling sterker worden naarmate je vaker komt. Na vier weken volgt een evaluatie. Daarbij kijken we samen hoe groot het positieve effect is van de behandelingen.

De effecten die je kunt verwachten verschillen van persoon tot persoon en van klacht tot klacht en kunnen onder andere leiden tot:

 • het herstellen van je natuurlijke energiebalans
 • het verlichten van de pijn
 • het verzachten van blokkades
 • de verbetering van de doorbloeding van je lichaam
 • de verhoging van je weerstand en vitaliteit
 • het verminderen van spanningen
 • een verbetering van de werking van het spijsverteringskanaal

Voetreflexologie werkt aanvullend op de reguliere medische zorg en kan tot zeer goede resultaten leiden.

Wat kan ik verwachten tijdens en na een behandeling?2024-05-02T18:31:53+00:00

Tijdens de voetreflexmassage kun je verschillende reacties ervaren, zoals: slaperigheid en vermoeidheid, tintelingen of een droge mond. Als reactie op de therapie gaat je lichaam aan het werk om haar natuurlijke zelfreinigend vermogen herstellen. Dat gaat niet zonder slag of stoot.

Direct na de behandeling tot soms enkele dagen erna kan dat tot reacties in je lichaam en geest leiden. Je kunt onder andere ervaren dat je je veel meer ontspannen voelt, dat de pijnklachten verminderen en dat je je fitter en energieker voelt. Maar ook kun je je in het begin emotioneler gaan voelen en je klachten kunnen zelfs kortstondig verergeren.

Dat zal echter tijdelijk zijn en na verloop van tijd verdwijnen deze kortetermijneffecten weer en zal het herstelproces positief merkbaar worden.

Voor een maximaal effect van de voetreflextherapie is het goed om alle veranderingen die je na afloop voelt in je lichaam en geest te noteren, zodat ik de vervolgsessie erop af kan stemmen.

Worden de consulten vergoed door de zorgverzekering?2024-05-02T13:02:00+00:00

Hoewel de consulten in mijn praktijk niet worden vergoed door de zorgverzekering, is het belangrijk om te realiseren dat investeren in je gezondheid van onschatbare waarde kan zijn. Het is een investering in je welzijn en kwaliteit van leven op lange termijn. Dus zelfs zonder vergoedingen, kan het de moeite waard zijn om te investeren in behandelingen die je helpen om je gezondheid te verbeteren en je beter te voelen.

Heb ik een verwijsbrief van de huisarts nodig voor een afspraak?2024-05-02T13:01:53+00:00

Geen probleem, je kunt gewoon rechtstreeks een afspraak maken.

Helpt voetreflexologie bij slaapproblemen?2024-05-02T13:01:46+00:00

Bijna al mijn cliënten vertellen me dat ze na een voetreflexologiebehandeling slapen als een blok, zoals ze in tijden niet hebben gedaan! Heb je serieuze slaapproblemen? Probeer dan voetreflexologie. Ik analyseer de oorzaak van jouw probleem en stel een op maat gemaakt behandelplan op, specifiek afgestemd op jouw situatie. Laat die goede nachtrust maar komen!

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?2024-05-02T13:02:11+00:00

De snelheid waarmee je resultaat merkt na een voetreflexologiebehandeling is afhankelijk van de aard van je klacht. Sommige klachten kunnen direct na de behandeling verlichting bieden, terwijl bij andere, vooral chronische klachten, het effect geleidelijker optreedt. Als je na 5 behandelingen geen verbetering ervaart, evalueren we samen de situatie. Hoewel dit niet betekent dat de klacht na 8 behandelingen volledig verdwenen zal zijn, streven we wel naar een merkbare verbetering.

Het is belangrijk op te merken dat voetreflexologie GEEN vervanging is voor reguliere geneeskunde, maar eerder een waardevolle aanvulling hierop!

Werkt voetreflex ook tegen stress?2024-05-02T13:02:26+00:00

Voetreflexologie is buitengewoon effectief bij het verminderen van stress. Bij Life & Soul hanteren we het motto “Even niet in je hoofd, maar in je voeten”. Stress is een natuurlijke reactie van het lichaam die je helpt om te reageren op angstige situaties. In je hersenen worden diverse reacties geactiveerd om je optimaal te laten presteren. Echter, als deze reacties te vaak en te langdurig worden gebruikt, raken ze uitgeput. Dit kan zelfs leiden tot een burn-out.

Tijdens een voetreflexologiebehandeling richten we ons op specifieke voetzones om je echt tot rust te laten komen. Op deze manier kunnen we de overmatige reacties in evenwicht brengen, zodat je lichaam de kans krijgt om te herstellen. Lees hier meer in mijn blog over stress.

Ga naar de bovenkant