Onze darmen worden ook wel ons tweede brein genoemd. De verbinding tussen de twee is dan ook ontzettend belangrijk voor onze algehele gezondheid. Maar liefst 92% van de zenuwcellen in de hersenen is ook terug te vinden in de darmen. Dat betekent dat onze hersenen en darmen continu met elkaar communiceren.

Gezonde darmen beginnen met een gezond voedingspatroon. Een gezond voedingspatroon zorgt daarom ook voor gezonde hersenen. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met onze darmgezondheid? Veel chronische ziektebeelden kunnen worden herleid naar ongezonde darmbacteriën. Alle bacteriën in de darmen – zowel gezonde als ongezonde bacteriën – bij elkaar noemen we onze darmflora.

Om een goed beeld te geven van de darmflora en hierop een behandelplan te maken, kan een darmonderzoek wenselijk zijn. Tijdens het 1,5 uur durende consult met een van onze therapeuten wordt de uitslag van het darmonderzoek met je besproken en krijg je een behandelplan op maat gemaakt gericht op het creëren van een goede balans in de darmen.